Spøkelse – eller søvngjengeri?

Det er ikke første stedet jeg bor hvor rare ting skjer. Vi opplever det i større eller mindre grad mange av oss, disse små (noen ganger større) uforklarlighetene. Noen ganger kan det vel også avskrives som tilfeldigheter, innbilning, timing eller andre fenomener. Andre ganger muligens ikke?

Da jeg hadde dyr i huset, hadde jeg “vitner”- noen som var enige med meg i at det var noen rare, fremmede energier på besøk. Pels strittet, Kajsa labrador som aldri “sa” noen ting kunne knurre og reagere som om noen sto foran henne. Venus-katten fulgte “noe(n)” med blikket titt og ofte.
Apropos Venus, hun innbilder jeg meg at er her fremdeles. Hvis hun ikke strakte seg opp og ringte på dørklokken for å komme inn (spør meg ikke hvordan hun fant ut hvordan den funker, men det gjorde hun), brukte hun aller nådigst katteluken. Den laget en meget distinkt lyd som ingenting annet i huset her gjør. Av og til “hører” jeg fremdeles at det går i katteluken som jeg fikk fjernet for tre år siden da Venus hadde fått nok av jordlivet. Nåvel.

Jeg har ekspropriert fetters robotstøvsuger. Den gjør greia si og jeg er blitt veldig glad i min Robby. Her i huset får jo alt som har en slags “personlighet” et navn. denne er intet unntak. Robby liker å ta sine egne avgjørelser. Ledninger og kabler står øverst på gourmetlisten. Han slukte den ene og gjorde meg uten nett i hele fem dager for noen uker tilbake. Noen vil si at det nok var en gave fra universet. Uansett. En av mine “nevøer” fikk meg opp igjen, men Robby og jeg hadde en korrigerende samtale. Så alvorlig faktisk, at morgenen etter alvorspraten fant jeg ham ikke noen steder, minst av det alt der jeg hadde plassert ham – nemlig til lading i dokken sin. Robby var søkk vekk.
Dagen etter fant jeg ham under sengen hvor han antagelig skammet seg kraftig over sin kabelhunger eller bare var sur på sin tobeinte samboer for kjeftingen. Jeg spurte min fetter om Robby hadde blitt forhåndsprogrammert, men nei. Ikke står han slik at man bare skumper borti startknappen heller. Antagelig synes “noe(n)” at støvsugingsrutinen min ikke holder mål – det vil jo ikke være en komplett usannhet.

Og så her forleden morgen kom jeg ut på kjøkkenet og fant en sånn totrinns-stige man må slå ut stående på kjøkkengulvet – utslått. Jeg husker meget vel at jeg stuet den vekk mellom kjøleskapet og veggen kvelden i forveien. Den kan ikke bare slumpe til og liksom skli ut og åpne seg. Det krever en hel serie med bevegelser som må iverksettes.

Okay, så er dette et par banale eksempler på hva som foregår i hjemmets lune arne. Antagelig finnes gode forklaringer på alt.
Jeg kunne ha nevnt noen andre opplevelser av litt mer selsom art, men de vedkommer ikke helt denne saken.
For her er hundretusenkroners spørsmålet – er det vanlig å gå i søvne som voksen?
Som barn ble jeg av og til fersket under et par nattlige tokter.  Jeg håper jo mest at de ikke lenger blir foretatt, skal sant sies.
Kan noe prompte underbevisstheten til å foreta slike sysler? Om så er, hadde det i så fall vært kjekt å få lagt inn i programmet å gjøre alle de kjedelige oppgavene man ikke synes er stas å sløse bort fine soldager på.
For eksempel:
Tømme oppvaskmaskinen – kl. 02.
Rydde i klesskapet – kl. 02.15. Eller 02.30. Ser ikke bort fra at det kan bli aktuelt med en liten kaffepause der.
Vaske badet – kl. 04. Eller 05. Det der med klesskapet kommer til å  kreve lenger tid, skal sant sies.
Alt dette mens kroppen befinner seg i søvn.
Dermed er hele dagen fri til å gjøre bare de artige tingene.
Nei, nå skal jeg ikke gi det allerede kreative sinnet mitt flere ideer.
Jeg skylder på spøkelsene, jeg.
Kanskje jeg kan overtale dem til å overta de huslige oppgavene i stedet?

This slideshow requires JavaScript.

Foto: CM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s